گروه درمانی سرطانی ها
.بیشتر افرادی که به سرطان مبتلا می شوند،یک دوره فشار روانی را تجربه می کنند .در برخی از این بیماران،این فشار روانی خود به خود از بین می رود و می توان آن را به عنوان یک واکنش سازگاری طبیعی در نظر گرفت،اما برخی از بیماران مشکلات روانی شدیدتری را تجربه می کنند که باعث کاهش کیفیت زندگی و عملکرد روزانه آنها می شود .
درمان سرطان با فشارهای روانی متعددی همراه است که برخی از آنها کیفیت زندگی را کاهش می دهند و به اضطراب یا افسردگی منجر می شوند .
بیماران اغلب عوارض جانبی درمان مانند:خشم،اضطراب یا نگرانی را شدید تر از عوارض جسمی مانند :ریزش مو و حالت تهوع درجه بندی می کنند .حتی برخی از بیماران شیمی درمانی را به خاطر مشکلات روانی آن ترک میکنند.
بحران های ناشی از سرطان سبب نبود تعادل و ناهماهنگی فکر،جسم و روح می شود،اما بیشترین حالت در این دوره برای بیمار حس یأس و نا امیدی است.
ما احتمالا با پیامدهای روانی،از قبیل انزوای اجتماعی،کمبود اعتماد به نفس و نیز عزت نفس،مشکل در عملکرد جنسی و زناشویی و متعاقب آن مشکلات خانوادگی،مشکلات ارتباط بین فردی،شغلی و. . .مواجه می شویم.
فراتر از چالش های فیزیکی درمان ،بیماران مبتلا به سرطان دچار انواع تهدیدها و زیان های روانی هستند.پیشرفت در پزشکی و مداخلات درمانی در وضعیت روانی بیمار ،هم به کند کردن شدت سرطان، و نیز به درمان آن کمک کرده اند.
گروه درمانی به بیماران سرطانی کمک می کند تا احساس خاص بودن و متمایز بودن از دیگران را کمتر احساس کنند و خود را جدا از سایر افراد درنظر نگیرند.این گروه ها کمک می کنند تا فرد ارتباط اجتماعی خود را از دست ندهد و احساس تنهایی ننماید.
گروه درمانی می تواند به بیماران کمک کند تا تأثیرات منفی بیماری شان را به کم ترین مقدار برسانند .بر این اساس از شیوه های آموزش مهارت های مقابله با استرس،آموزش خود آگاهی ذهنی،آموزش مهارت های زندگی،آموزش مهارت های ارتباطی،آموزش مهارت های جنسی،معنویت درمانی و...استفاده می شود.
|