بازی درمانی روش درمانی است که به کودکان کمک می کند تا بتوانندمسائل خود را به دست خویش حل کنند.
این روش به کودکان اجازه می دهد جهان را با مقیاس کوچکتر با دستان خود بسازند و تحت نفوذ در آورند .
هدف اصلی بازی درمانی این است که به کودک امکان دهیم تا در مورد استنباطش از روابط شخصی خود و روابط دیگری که در خانواده وجود دارد به داستان سرایی بپردازد . بررسی روابطش با دیگران در گذشته ، حال و آینده و دستیابی به شناخت کاملتری از موقعیت خود در خانواده ، بررسی وکشف ترس های روابط خود و دیگران و خیال پردازی راجع به روابط احتمالی آینده از اهداف بازی درمانی میباشد .
این روش اساسا فرافکنانه می باشد ، به عنوان مثال کار باسینی شن به کودک فرصت میدهد تا داستان سرایی کند و در تخیل خود رویدادها و موقعیتهای گذشته و کنونی را بازآفرینی کند ، کودک در خلال این بازی میتواند رویدادهای خاص گذشته ، حال و آینده را بررسی کند ومواردی را که برایش قابل قبول نبوده یا نیستند به صورت عینی در آورده و نسبت به آنها به درک شناختی و کسب بینش میرسد در نتیجه میتواندبرای مسائل مختلف راه حل پیدا کند و بین دوگانگی ها هماهنگی برقرار کند .
رنگ آمیزی ، نقاشی ، کلاژ
این نوع فعالیتها نیز برای کودکان تمرکز بر خلاقیت دارد و کودک را به کاوش و آزمایش ترغیب میکند ، همچنین به کودکان اجازه میدهد تا با استفاده از تخیل ونمادپردازی ، افکار درونی ، احساسات و تجاربشان را بیان و منتقل کنند .
بیان شرح حال ، ابراز احساسات هیجانی شدید یا واپس رانده شده و کمک کردن به کودک در کنترل رویدادهایی که تجربه کرده یا میکند از اهداف مهم این بازی ها محسوب میشود .
تمرینات مقدماتی مانند تمرین تعقیب و شکار ... کاربرد بسیاری دارد .
کولاژها صحنه دیگری را برای بروز خلاقیت کودکان فراهم می آورد ، این فرصت را به کودک می دهد تا بین بافت و ساختار شیئ ( پرها ، خاک اره ، پنبه ) و احساسات هیجانی اش ارتباط برقرار کند . کلاژها ابراز مناسبی است تا کودک از توصیفهای سطحی به سمت توصیفهای عمیق تر و خودافشایی حرکت کند.
مسافرت خیالی
تکنیک بسیار قدرتمندی برای مشاوره کودک وهمچنین میتواند به کودک کمک کند ، که با تجاربی که برایش دردناک بوده اند و به همین دلیل احتمالا سرکوب شده اند ارتباط برقرار کند. به کودک امکان می دهد که با ناراحتی و درد درونی اش رابطه برقرار کرده و سپس از طریق فرایند
|